Svedala Gamla IP konstgräs
24 mars 2013
13:00

Referat: Skabersjö IF - AIF Barrikaden

Resultatet avspeglar händelserna på plan ganska bra. Skabersjö var totalt sett det något bättre laget och målrikedomen i matchen grundlades genom oändligt många avslut och målchanser vilket ju också framgår av statistiken nedan. När det gäller våra insläppta mål spelade det väl också en viss roll att vi hade en utespelare i mål. Johan Grönlund gjorde flera bra räddningar och räddade bl.a. en straff (!!) men släppte av ganska naturliga skäl också in några halvbilliga mål. En fruktansvärt stor eloge ska han dock ha som ställde upp som målvakt med bara c:a 1 timmes varsel.

Lagen hade var sin bra målchans innan vi tog ledningen i den 16:e min genom Simon. De hade strax därefter en bra kvitteringschans som de missade. Kvitteringen dröjde dock inte alltför länge utan kom i 25:e min och följdes också av ett ledningsmål i den 31:a min.

I den 34:e min fick vi en straff sedan Johan A dragits ner. Målvakten räddade dock Dannes straff och istället gick Skabersjö upp och gjorde 3-1 bara 3 min senare. När de sedan också gjorde 4-1 ytterligare 2 min senare hade det ju varit lätt hänt att våra spelare gav upp sedan en bra chans till 2-2 förvandlats till 4-1 på ynka 5 minuter men så blev det inte.

Ett skott i ribbans underkant på övertid kom att avsluta den 1:a halvlek som klart dominerades av Skabersjö.

Trots att Skabersjö efter mindre än 2 min av 2:a halvlek ökade på till 5-1 uteblev det ras man nu skulle kunnat befara. Istället tog vi efter 5-10 min över spelet rätt rejält och det kändes därför som en kalldusch när Skabersjö i den 60:e min tilldömdes en ytterst tveksam straff. Men men... Johan G räddade den ganska bra slagna straffen.

Precis som Skabersjö fick energi efter vår straffmiss i 1:a halvlek fick vi motsvarande energi nu efter deras och vi spelade nu riktigt bra, vilket nog dock underlättades något av att den fest som Skabersjöspelarna haft kvällen innan såg ut att börja göra sig gällande. Man orkade inte alls springa lika mycket som man gjorde i 1:a halvlek och vi fick stora ytor att spela på. Vårt spelövertag nu ledde också till två reduceringar inom loppet av 3 min. I den 66:e min gjorde Jim Håkansson (ny) 2-5 på nick på en retur efter ett mycket snyggt förarbete av Fredrik Källberg (ny, 1:a matchen i lördags) och i den 69:e slog Henke Ni in bollen från nära håll på nickpass av Danne.

Skabersjö kom tillbaka lite på slutet (eller kanske snarare lättare kunde kontra när vi satsade väldigt mycket framåt) och skapade några bra målchanser varav den sista i den 89:e min resulterade vilket alltså betydde slutsiffrorna 3-6 ur vår synpunkt sett.

Vi var det något bättre laget i 2:a halvlek men samtidigt kunde Skabersjö lätt gjort lite fler mål om de inte utnyttjat de väldigt många skottlägen de hade i straffområdet så illa. Oftast blev avsluten riktigt, riktigt dåliga och ibland kom de inte ens till sådana.

Statistik: Hörnor: 3-8 Skott på mål: 6-14 Skott utanför: 8-5